Menu

vrijdag, oktober 29, 2010

Tablet adoptie

De ipad heeft een ware hype veroorzaakt wat voornamelijk ten koste gaat van netbooks en laptops.
Voor de ipad waren er ook wel tablets, maar deze wisten de markt niet voor zich te winnen en waren daarbij ook geen goed alternatief voor netbooks/laptops.

De ipad is in eerste instantie voor de consumenten markt gemaakt en niet voor het bedrijfsleven, maar de hype is de industrie niet ontgaan en zo zie je voorzichtig de eerste toepassingen verschijnen die laten zien dat tablets wellicht meer zullen zijn dan een gadget met een beperkte zakelijke inzetbereik.

Vmware
Vmware is al enige tijd bezig om te kijken hoe een tablet ingezet kan worden voor hun product portfolio. Op het Vmware world 2010 congres in Kopenhagen hebben ze 2 apps laten zien voor de ipad die wellicht in een later stadium ook voor android beschikbaar komen.

Vmware view client
De meest in het oog springende was de view client app waarmee je je windows desktop op de ipad kunt draaien zonder nadelige gevolgen te ondervinden van de energiezuinige hardware in het apparaat. Ze hebben zelfs een virtuele mousepad ontwikkeld waardoor het iets dragelijker wordt om gebruik te maken van de windows desktop.

 

Vmware vsphere management
Altijd de juiste statistieken en server info bij de hand. Geen schrijf maar op en beantwoord later vragen meer maar direct informatie in een vergadering! Of het daarnaast echt handig werkt zal de toekomst moeten leren.Ik ben benieuwd welk bedrijf volgt met tablet vriendelijke software!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen