Menu

woensdag, september 29, 2010

vmware view 4.5 installatie

Vmware view 4.5 is op 9 september jongsleden uitgebracht. Deze update bevat enkele vernieuwingen en veranderingen die wellicht interresant zijn om nog mee te nemen in ons pilot traject.

De installatie van vmware view 4.5 was geen "walk in the park" op onze omgeving. Maar in de basis is het vrij simpel.

Voorbereiding
De bestanden zijn snel van de vmware site gedownload samen met een upgrade handleiding.
De handleiding lijkt gemaakt voor een beta product met opmerkingen als maak screenshots van al je instellingen, voer vdmexport uit en maak een snapshot van de server . Dit zou toch anders moeten kunnen?
Na het disablen van de connection server service kan het upgrade feest beginnen.

Upgraden
In tegenstelling tot wat er in de handleiding staat krijg je tijdens de installatie geen opties te zien en wordt de upgrade zonder verdere meldingen uitgevoert. Na de installatie zijn er nieuwe snelkoppelingen beschikbaar en kun je de admin interface opstarten. Deze is helemaal vernieuwd.
Disable je desktop pools en stop provisioning.
Delete de virtuele desktops van disk en ga naar je vcenter machine. Converteer je templates naar virtuele machines. Verwijder daarna de oude agent. Reboot de machine en installeer de nieuwe 4.5 agent. (Wat opvalt is dat je geen SSO mogelijkheid meer hebt in de agent installatie.)
Na de installatie van de agent converteer  je de desktop weer naar een template en enable je de pool en start provisioning.

Terwijl dat bezig is kun je eventuele security servers updaten met de connection server download (geen connection server service die gestopt hoeft te worden.)  en start je de uitrol van de nieuwe vmware view 4.5 client naar de gebruikers. De 4.5 client is geen must om weer te kunnen werken. De 4.0.1. client werkt ook nog prima.
Zodra de desktops weer geprovisioned zijn kunnen de gebruikers weer aan de slag.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen